De wereld van Mecklenburg/Vorpommern

Vandaag was het dan zover.

De eerste bijeenkomst voor de reis naar Noord Duitsland.
De persoonlijke uitnodiging hadden we een tijdje geleden al ontvangen  en iedereen was dan ook op tijd aanwezig in het Hoogspel in de gemeente Delden. Twintig koppels, in het bezit van een caravan en vastbesloten om 4 juni te verzamelen op een camping in Winsen, in de buurt van Celle in Duitsland.
Er heerst al een geanimeerde sfeer bij binnenkomst. Velen kennen elkaar al van vorige reizen en voor hen is het en soort reünie.
Voor ons is iedereen een vreemde. We beginnen maar met handjesschudden, onderwijl onze naam mompelend. Het is illusoir te denken, dat je hier iets wijzer van wordt, maar het is een manier om te acclimatiseren in het groepsgebeuren.
Als we uiteindelijk een plekje aan tafel hebben ingenomen, wordt het wat overzichtelijker.
We beginnen een gesprekje met de mensen links en rechts van ons en tegenover. Zo vernemen we al ras dat onze linker en rechter buurtjes al geroutineerde TCC-ers zijn, maar  tegenover ons zitten ook nieuwelingen, net als wij. Als iedereen is voorzien van koffie of thee, opent de reisleiding de bijeenkomst.

De reisleiding bestaat uit 3 echtparen: Trijnie en Bert, Hanneke en Martin, Manny en Ben. Zij hebben al het nodige werk verricht, wat blijkt bij het uitreiken van het Routeboek. Voor iedere deelnemende caravan een keurig  ingebonden  exemplaar.
We komen er al snel achter, dat door de technische ontwikkelingen, er geen routes in het routeboek staan.  De TomTom neemt tegenwoordig deze taak over.
We vinden er gegevens over alle deelnemende  koppels, incl. foto’s,  check lijsten, adviezen en schema’s voor het reizen in equipes.
Kortom een nuttige verzameling gegevens als basis voor de komende reis.

Tot slot ook een label van 20 bij 10 cm met onze namen in groot formaat  erop en die voor het raam van onze caravan geplakt moet worden. Ik leg uit aan mijn buurvrouw, dat dit waarschijnlijk  bedoeld is om te voorkomen, dat we ’s avonds in een verkeerde caravan stappen. Zij deelt mijn mening niet.

Als we naar huis terug rijden schrijf ik nog even op wat we vooral niet moesten vergeten:

  • Pannenkoekenmeel

  • Een foto van vroeger

  • Jeux de Boules ballen

Nog ruim 14 dagen voordat we vertrekken. Ik kan niet wachten!

Zomer - Zak.