De wereld van Mecklenburg/Vorpommern

celle 4De tweede dag:

Stralend weer bij het ontwaken.
we besluiten vroeg te vertrekken voor een fietstocht naar Celle.

Celle is een oud stadje, dat in vroegere tijden hoogtij kende. Die Altstadt bestaat uit vakwerkhuizen en in het centrum staat een kasteel, dat dienst deed als residentie voor vele vorsten. De combinatie van die Altstadt en het kasteel met een prachtige slottuin, maakt Celle erg aantrekkelijk voor de toerist.

De avond ervoor hadden we de route ” die Allerweg” (langs de rivier de Aller) al in de fietsnavigatie gezet, omdat de bewegwijzering hier nogal te wensen overlaat.

De 17 km lange tocht gaat door een prachtig bosrijk gebied, waarbij af en toe de Aller tussen de bomen door zijn gezicht laat zien. We komen op onze tocht geen auto’s tegen of ander gemotoriseerd verkeer, hooguit een enkele wandelaar of fietser.celle 2
Het is zondagochtend en in de slottuin wordt een concert gegeven door een mannenkoor. Het repertoir is volksmuziek, zeemansliederen en een enkele dijenkletser. De begeleiding bestaat uit een accordeon.

Die Altstadt is prachtig en ik besluit morgen opnieuw te gaan, maar dan met de auto, om enkele panorama foto’s te maken. Met name het plein in het centrum en de slottuin, die de allure heeft van een arboretum, lenen zich daar perfect voor.
Celle is de oorlog ongeschonden door gekomen, waardoor al dit moois bewaard is gebleven.

We eten broodjes in de slottuin en rijden terug naar de camping.
Daar maken we, zittend onder een boom, nader kennis met onze buren, Hans en Ellie, alvorens we naar de barbecue gaan.

Vijf uur: barbecue. Zelfde opstelling in grote kring. Prima vlees, verzorgd door de reisleiding. Beetje hoog Heino-gehalte van de muziek, verzorgd door een DJ onder  ons.
Het slaapt heerlijk in onze caravan.

 

 

Save

Save

Save